Gemotiveerd Blijven en Doelen Stellen Thuis

Gemotiveerd Blijven en Doelen Stellen Thuis: Mijn Ervaring

Thuiswerken kan soms een uitdaging zijn, vooral als het moeilijk is om gemotiveerd te blijven. Als freelancer werk ik al jaren vanuit huis en heb ik geleerd hoe belangrijk het is om doelen te stellen en gemotiveerd te blijven. In dit artikel deel ik mijn ervaringen en tips over hoe je gemotiveerd kunt blijven en doelen kunt stellen terwijl je thuis werkt.

Doelen Stellen voor Thuiswerken

Het stellen van doelen is essentieel wanneer je vanuit huis werkt. Het helpt om focus te behouden en productief te blijven. Begin met het bepalen van je langetermijndoelen en werk dan terug naar kortetermijndoelen. Zorg ervoor dat je doelen specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden zijn.

Een handige manier om je doelen te formuleren is door gebruik te maken van het SMART-principe:

 • Specifiek: Maak je doel duidelijk en concreet.
 • Meetbaar: Zorg ervoor dat je je voortgang kunt meten.
 • Haalbaar: Stel realistische doelen die binnen je bereik liggen.
 • Relevant: Zorg ervoor dat je doel bijdraagt aan je langetermijndoelstellingen.
 • Tijdgebonden: Bepaal een deadline voor het behalen van je doel.

Voorbeeld:

Een voorbeeld van een SMART-doel voor thuiswerken zou kunnen zijn: “Ik wil deze week 10 nieuwe klanten binnenhalen door dagelijks actief te zijn op sociale media en potentiële klanten te benaderen.”

Gemotiveerd Blijven tijdens het Thuiswerken

Gemotiveerd blijven is een ander belangrijk aspect van thuiswerken. Het kan soms moeilijk zijn om dezelfde focus en energie te behouden als wanneer je op kantoor werkt. Hier zijn enkele tips om gemotiveerd te blijven:

 • Maak een werkplek die inspirerend en comfortabel is. Zorg voor voldoende daglicht, een opgeruimd bureau en persoonlijke items die je motiveren.
 • Stel beloningen in voor jezelf als je je doelen behaalt, zoals een lekkere lunch of een uurtje ontspanning na het werk.
 • Houd een to-dolijst bij en vink taken af om een gevoel van voldoening te creëren.
 • Neem regelmatig pauzes en stretch of loop even rond om je energie op peil te houden.
 • Werk in blokken van tijd en neem na elk blok een korte pauze om je geest fris te houden.
 • Communiceer regelmatig met collega’s via telefoon, videoconferenties of chat om je verbonden te voelen en gemotiveerd te blijven.

Door doelen te stellen en gemotiveerd te blijven, kun je succesvol thuiswerken en je productiviteit verhogen. Blijf gefocust en positief, en je zult merken dat je meer gedaan krijgt in minder tijd.

Aan de slag met Doelen Stellen en Gemotiveerd Blijven!

Ik hoop dat deze tips je hebben geïnspireerd om doelen te stellen en gemotiveerd te blijven terwijl je thuis werkt. Ga aan de slag en wees niet bang om te experimenteren met verschillende technieken om te ontdekken wat voor jou het beste werkt. Remember, Rome is ook niet in één dag gebouwd! Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *